Check gegevens mijnpensioenoverzicht.nl

2013-07-16 / Overige

Pensioenuitvoerders moeten jouw pensioengegevens zichtbaar maken via www.mijnpensioenoverzicht.nl, zodat je daar een actueel overzicht van je pensioen ziet. De AFM heeft bij 35 van de ruim 400 pensioenuitvoerders onderzocht hoe ze de gegevens van al hun deelnemers doorgeven aan het Pensioenregister op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Beschikbaar via mijnpensioenoverzicht.nl

Vrijwel alle deelnemers die nog niet met pensioen zijn, kunnen hun pensioengegevens zien via mijnpensioenoverzicht.nl. Voor sommige, kwetsbare, groepen ontbraken de gegevens soms. De gegevensverwerking van groepen als deeltijdgepensioneerden of arbeidsongeschikten loopt niet altijd automatisch mee in de administratieve processen van pensioenuitvoerders. Daardoor zijn de gegevens van deze deelnemers (nog) niet in alle gevallen in te zien via mijnpensioenoverzicht.nl.

Aandacht voor kwetsbare groepen

De AFM heeft pensioenfondsen en verzekeraars gevraagd de ontbrekende gegevens op korte termijn toe te voegen aan mijnpensioenoverzicht.nl. Juist ook voor kwetsbare groepen als arbeidsongeschikten is het belangrijk dat ze eenvoudig alle actuele pensioenaanspraken op een rij hebben.

Check je gegevens op mijnpensioenoverzicht.nl

Als je het vermoeden hebt dat je niet al jouw gegevens op mijn pensioenoverzicht.nl ziet, of dat deze onjuist zijn, neem dan contact op met je pensioenuitvoerder. Je pensioenfonds of pensioenverzekeraar kan je verder helpen.

Als je er niet uitkomt met je pensioenuitvoerder, dan kun je jouw vraag/klacht ook melden bij de AFM. Neem hiervoor contact op met het Meldpunt Financiële Markten.

Laatste Nieuws